تبلیغات

اسکرول بار

هنرکده یاس - چندغذای خوشمزه با بادمجان
هنرکده یاس
پنجشنبه 16 مرداد 1393 :: نویسنده : f karimi
 بادمجان یکی از خوشمزه‌ترین غذاها است که طرفداران بسیاری دارد. میرزاقاسمی یکی از بهترین‌ها و کشک بادنجان یکی از پرطرفدارترین‌ها هستند. با بادنجان انواع غذاهای متنوع می‌توان درست کرد. برخی از آنها را انتخاب و در ادامه به شما آموزش داده‌ایم.


موسـاكای گوشت و بادنجان

مواد لازم

•    300 گرم گوشت چرخ‌كرده

•    چهار عدد بادنجان

•    نصف پیمانه فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده

•    دو پیمانه قارچ اسلایس و بخارپز شده

•    یك پیمانه فیله گوجه‌فرنگی

•    دو عدد تخم‌مرغ

•    سه قاشق غذاخوری شیر

•    نصف پیمانه پیازچه ساطوری شده

•    نصف پیمانه جعفری ساطـوری شده

•    دو قاشق سـوپخـوری پیاز داغ

•    یک پیمانه سس سفید

•    یک پیمـانه پنـیر موزارلا

•    نصف قاشق چایخوری پودر آویشن و دارچین

•    نصف قاشق چایخوری پودر سیر

•    نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه

•    یك قاشق چایخوری زردچوبه

•    نمك و روغن به میزان لازم

امان از این بادنجان خوشمزه!

طرز تهیه

1.    بادنجانها را ورقهای برش زده و سرخ میكنیم. گوشت چرخكرده را به همراه پیازداغ و كمی روغن تفت میدهیم، سپس قارچ، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی، پیازچه، جعفری، نمك و ادویهها را اضافه كرده و به تفت دادن ادامه میدهیم. در انتها سس سفید را اضافه میكنیم.

2.    در یك ماهیتابه دیگر یك لایه بادنجان سرخ شده را كنار هم میچینیم و كمی پنیر موزارلا را روی آن میپاشیم، تمام مواد گوشتی را روی بادنجانها پخش كرده و مابقی پنیر را روی آن میریزیم، یك لایه بادنجان دیگر روی آن قرار داده و روی حرارت میگذاریم. تخممرغها، شیر، كمی نمك و فلفل سیاه را روی موسكا میپاشیم و در تابه را بسته تا روی حرارت بپزد.


بادنجــان پلــو

مواد لازم (پنج تا شش نفر)

•    سه پیمانه برنج

•    350 گرم گوشت بدون استخوان

•    70 گرم لپه

•    یك و نیم قاشق سوپخوری رب گوجه‌فرنگی

•    یك عدد پیاز

•    پنج عدد بادنجان متوسط

•    یك قاشق چایخوری گرد لیمو

•    نصف قاشق چایخوری ادویه خورش

•    نصف قاشق چایخوری زردچوبه

•    زعفران دم‌كرده، نمك و روغن

امان از این بادنجان خوشمزه!

طرز تهیه

1.    لپه را از دو ساعت قبل می شوییم، در آب گرم خیس می کنیم و هنگام استفاده در آبكش میریزیم. بادنجانها را پوست كنده به صورت حلقهای خرد کرده، یك ساعت در آب نمك قرار داده و بعد سرخ میكنیم. (از آب نمك در آورده، كمی آب روی آن میگیریم، بعد روی دستمال گذاشته تا خشك شود و سرخ میكنیم)

2.    پیاز را در روغن تفت داده، گوشت خرد شده را میافزاییم و با حرارت زیاد سرخ میكنیم تا گوشت آب نیندازد، ادویه و زردچوبه زده، لپه را اضافه كرده و دو دقیقه تفت میدهیم. رب گوجهفرنگی را به مواد افزوده و آب میریزیم تا گوشت و لپه پخته شوند. در انتهای پخت نمك، گردلیمو و زعفران میریزیم و اجازه میدهیم جا بیفتد و نباید مانند خورش آب داشته باشد.

3.    برنج را در آب جوش ریخته و به همراه نمك میجوشانیم. كمی دانتر از برنج معمولی برمیداریم و آبكش میكنیم. ته قابلمه یا قالب را روغن ریخته، بادنجانهای ورقه شده را میچینیم. یك طرف آن كه سرخ شد، برگردانده و از روی حرارت برمیداریم، كمی برنج میریزیم و از مواد خورش كمی روی برنج ریخته، بادنجان میچینیم و به همین ترتیب لایهها را ادامه داده و در انتها برنج میریزیم، سپس روی حرارت گذاشته، بخار كه كرد، كمی روغن روی برنج ریخته و دمكنی میگذاریم، 40 دقیقه دم بكشد. پس از پخت در ظرف سرو برنج را برمیگردانیم.


ورقه

مواد لازم (چهار نفر)

•    سه عدد بادنجان

•    چهار تا پنج عدد تخم‌مرغ

•    یك قاشق چایخوری زردچوبه

•    روغن محلی به میزان لازم

•    نمك و فلفل به میزان لازم

امان از این بادنجان خوشمزه!

طرز تهیه

1.    بادنجانها را پوست كنده و به صورت حلقههایی به ضخامت دو سانتیمتر برش میزنیم. روی بادنجانها نمك پاشیده و در آبكش میگذاریم تا تلخی آنها گرفته شود. پس از حداقل نیم ساعت آنها را شسته، خشك كرده و در روغن سرخ میكنیم، سپس با حوله كاغذی روغن اضافه آنها را میگیریم.

2.    درون یك تابه روغن محلی ریخته و بادنجانها را كف آن میچینیم. تخممرغها را در یك كاسه شكسته و زردچوبه، نمك و فلفل را اضافه كرده و هم میزنیم تا یكدست شود. تابه را روی شعله گاز داغ كرده، سپس تخم مرغها را اضافه كرده و اجازه میدهیم تا بسته شود، بعد از 10 دقیقه برش زده و طرف دیگر را در پایین قرار میدهیم تا هر دو طرف سرخ شود. این غذا را با گوجهفرنگی، ماست و برنج كته سرو میكنیم.


دلـمه بادنجـان

مواد لازم

•    چهار عدد بادنجان دلمه‌ای

•    یك پیمانه ذرت

•    300 گرم سینه مرغ

•    سه عدد پیاز

•    نصف یك عدد فلفل دلمه‌ای خرد شده

•    دو قاشق سوپخوری رب گوجه‌فرنگی

•    یك عدد هویج

•    دو تا سه عدد برگ بو

•    دو لیتر آب

•    نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

امان از این بادنجان خوشمزه!

طرز تهیه

1.    سینه مرغ را با یك عدد پیاز، هویج و برگ بو پخته و كنار میگذاریم تا خنك شود، سپس به صورت نگینی خرد میكنیم. یك عدد پیاز دیگر را خرد كرده، تفت میدهیم و ذرت را اضافه مینماییم. سینه مرغ خرد شده را نیز میریزیم و پس از اضافه كردن نمك و ادویهها، ابتدا فلفل دلمهای و سپس رب گوجهفرنگی را افزوده و پس از تفت كوتاهی زیر مواد را خاموش میكنیم.

2.    بادنجانهای دلمهای را شسته و محتویات داخل آنها را با كمك قاشق خالی میكنیم و از مواد آماده شده داخل بادنجانها را پر میكنیم. در قابلمهای مناسب یك عدد پیاز دیگر را رنده ریز كرده، تفت میدهیم و پس از افزودن زردچوبه و رب گوجهفرنگی، آب را داخل قابلمه میریزیم و بادنجانها را داخل قابلمه چیده و در آن را میگذاریم و به مدت 45 دقیقه با حرارت ملایم میگذاریم تا دلمهها پخته شوند.


یتیمچــه

مواد لازم

•    چهار عدد بادنجان متوسط

•    یك عدد پیــاز متوسط

•    پنج عدد گوجه‌فــرنگی متوسط

•    روغن مایع، نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

امان از این بادنجان خوشمزه!

طرز تهیه

1.    بادنجانها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد میكنیم. پیاز را نیز خلال كرده و در كمی روغن سرخ میكنیم تا طلایی شود. بادنجانها را نمك زده و به مدت 10 دقیقه میگذاریم تا تلخاب آن گرفته شود، سپس تلخاب بادنجانها را با فشار دست میگیریم. بادنجانها را در تابهای دیگر با كمی روغن تفت میدهیم تا آب آن كامل بخار شود.

2.    گوجهفرنگیها را پوست گرفته، نگینی خرد نموده و در تابهای جداگانه تفت میدهیم تا آب آن تبخیر شود و كمی روغن به آن اضافه میكنیم.

3.    بادنجان، گوجهفرنگی و پیاز سرخ شده را با هم مخلوط نموده و به آن نمك، فلفل و زردچوبه افزوده و به مدت 15 دقیقه میگذاریم تا مواد با هم تفت خورده و بپزند.


کشک بادنجان

مواد لازم

•    10 تا 12 عدد بادنجان قلمی و متوسط

•    نصف قاشق چایخوری زرد‌چوبه  

•    نمک

•    250  گرم کشک

•    3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری نعناع‌داغ  

•    یک پیمانه پیاز‌داغ

•    200 گرم مغز گردو چرخ شده

•    یک قاشق سوپ‌خوری سیرِ داغ

امان از این بادنجان خوشمزه!

طرز تهیه

1.    بادنجان‌ها را شسته و خشک کنید، با چاقویی تیز، اطراف کلاهک بادنجان‌ها را ببُرید، سپس آن را روی شعله‌گاز یا کباب‌پز کباب کنید، بادنجان‌های کبابی را در ظرف آب سردی قرار دهید، سپس از آب در آورده و پوست سوخته بادنجان ها را جدا کنید، و در آبکش ریخته و اجازه دهید آب آن‌ها برود. کلاهک بادنجان‌ها را جداکرده و آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید.

2.    در قابلمه‌ای منلسب،یک پیمانه آب، زرد‌چوبه و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده، بادنجان‌ها را در آن بریزید و حرارت را زیاد کنید. زمانی‌که جوش آمد، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را به حداقل برسانید و پخت را تا زمانی‌که بادنجان‌ها کاملاً پخته و بدون آب شده باشند ادامه دهید.

3.    با گوشت‌کوبی بادنجان‌ها را له کنید، سپس مقداری کشک، نعناع‌داغ، سیر داغ، پیاز‌داغ و گردو به آن اضافه کرده و با گوشت‌کوب کمی دیگر بزنید تا مخلوط کاملاً له شود.

4.    سپس کشک بادنجان را در ظرف مورد نظر بریزید روی آن را با کشک، نعناع‌داغ، پیاز‌داغ، مغز گردو و سیر‌داغ تزیین کرده و در کنار نان تازه و سبزی خوردن سرو کنید.


آبگوشت کشک لرستان

مواد لازم

•    500 گرم گوشت آبگوشتی                         

•    2 پیمانه نخود و لوبیا سفید                          

•    2 عدد بادمجان سرخ کرده                         

•    1 عدد پیاز درشت                               

•    4 حبه سیر                                     

•    250 گرم کشک                               

•    نمک و زردچوبه و نعنا خشک

•    روغن مایع

امان از این بادنجان خوشمزه!

طرز تهیه

1.    نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالی کنید و بشویید. گوشت، نخود، لوبیا سفید، نمک، پیاز خرد کرده و حبه های سیر را با 5 پیمانه آب خوب بپزید.پس از اینکه یک ساعت از پخت آبگوشت گذشت، زردچوبه را بریزید و نیم ساعت مانده به پایان پخت آبگوشت، بادمجان های سرخ شده را هم اضافه کنید. در آخر، کشک را اضافه کنید تا چند جوش بزند.

2.    کمی نعنا داغ درست کنید و در آبگوشت بریزید. وقتی آبگوشت کاملا جا افتاد ، آب آن را در ظرف های جداگانه بکشید. گوشت، بادمجان، لوبیا و نخود را نیز با هم بکوبید و با سبزی خوردن و نان سنگک سرو کنید. به این آبگوشت به زبان محلی " دو گوله دودار" گفته می شود و در فصل سرما بسیار طرفدار دارد.

برترین ها




نوع مطلب : آشپزی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

جمعه 25 فروردین 1396 08:28 ق.ظ
Very rapidly this website will be famous amid all blogging visitors,
due to it's nice articles or reviews
جمعه 17 مرداد 1393 11:37 ب.ظ
سلام دوست عزیز
ممنون از كامنت زیباتون و همچنین مطالب مفید و زیبای وبلاگتون
من شما رو در وبلاگ خودم لینك كردم
ممنونم
f karimiممنون عزیزم
پنجشنبه 16 مرداد 1393 08:01 ب.ظ
سلام عزیزم
واااااااااااای چه عالییه
f karimiسلام گلم
ممنون
پنجشنبه 16 مرداد 1393 06:41 ب.ظ
اوووووووووم، دهنم آب افتاد
f karimi
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : f karimi
پیوندهای روزانه
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
Online User